Volgende week zal een nieuwe RSS-reader van Digg worden gelanceerd. Digg ontwikkelt de RSS-reader omdat Google besloot de stekker uit de Google-reader te trekken, waardoor veel gebruikers op zoek zijn naar een goed alternatief. De nieuwe Digg-reader werd in ongeveer drie maanden uit de grond gestampt.

De Digg Reader heeft enorm veel weg van de Google Reader, wat het aantal overstappers ongetwijfeld ten goede zal komen. Er missen echter nog enkele belangrijke mogelijkheden, zoals zoeken. Deze belangrijke zaken zullen op een later tijdstip worden toegevoegd. "Het doel was nu om de basis te hebben staan; een webgebaseerde mobiele leeservaring die rustig, simpel, functioneel en snel is", aldus Digg.

De nieuwe Digg Reader wordt als eerste uitgerold naar alle gebruikers die het bedrijf hebben geholpen met feedback om de reader te ontwikkelen, dit zijn zo’n 17.000 gebruikers. De Digg Reader moet vervolgens op 26 juni voor iedereen beschikbaar komen. Een van de prioriteiten van de nieuwe dienst was de mogelijkheid om gegevens en feeds vanuit Google Reader naar de Digg Reader te kunnen migreren. Dat zou Digg nu voor elkaar hebben.

Ook verschijnt er deze maand nog een iPhone-app, een Android-versie moet volgende maand volgen. Digg heeft laten weten dat het in de toekomst ook betaalde premium functies wil toevoegen aan de dienst. Op 1 juli zal de Google Reader offline worden gehaald door Google, gebruikers hebben dus slechts een week de tijd om over te stappen.

Digg is overigens niet de enige die probeert het gat in te vullen dat Google Reader achterlaat. Ook Feedly doet een poging veel gebruikers over te nemen van Google, geruchten spreken ook over een RSS-lezer van Facebook.