1 min

Eerder deze week kondigden DICE en Electronic Arts de game Battlefield 4 aan. Er werd enkel bekendgemaakt dat de game op de PC, Xbox 360 en PlayStation uit zou worden gebracht, maar over andere (next-gen) platforms werd niet gesproken. Inmiddels is duidelijk geworden dat de Nintendo Wii U kan fluiten naar Battlefield 4.

Lars Gustavsson, creative director, heeft aangegeven dat DICE zich wilde richten op wat het goed kan. Daaronder behoort vooralsnog niet de competentie voor de Nintendo Wii U ontwikkelen, zo wordt duidelijk. Het is aannemelijk dat het omzetten van de Frotsbite 3-engine voor de Wii U veel tijd in beslag zal nemen en dat het potentiële publiek bij deze spelcomputer simpelweg te klein is.

DICE trekt dus de handen af van Nintendo’s Wii U (review) en daarmee is het niet de eerste ontwikkelaar. Een maand geleden werd er al melding gemaakt van verschillende ontwikkelaars die er voor kozen om niet te ontwikkelen voor Nintendo’s nieuwste spelcomputer.

Het ligt wel in de lijn der verwachting dat Battlefield 4 ook naar de PlayStation 4 en nog onaangekondigde Xbox 360-opvolger zal komen, maar dat is officieel niet bevestigd.