1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Yahoo CEO Marissa Mayer wil naar verluidt af van het samenwerkingsverband met Microsoft omtrent Yahoo Web Search. Herhaaldelijk onvoldoende opbrengst zorgde ervoor dat Mayer zich openlijk uitsprak tegen de overeenkomst, die ze nu volledig zou willen ontbinden.

De twee bedrijven sloten in 2010 een tienjarig contract, waarin Microsoft de drijvende kracht achter Yahoo Search werd en Yahoo het verkoopkanaal voor Microsoft’s handel. Microsoft kon de beloofde winstprojecties echter niet realiseren en heeft voor de tweede keer de gegarandeerde doelen voor opbrengst per klik met een jaar uitgesteld. Mayer is ontevreden met de deal, omdat de verwachtte winsten en toename van het marktaandeel uitblijft.

Yahoo wil niet reageren op de geruchten en onderstreept dat "Microsoft een belangrijke partner van Yahoo blijft." Microsoft gaat ook niet specifiek in op het verslag, maar zegt dat het met Yahoo om tafel gaat om de samenwerking te verbeteren.

"We zien grote vooruitgang op het gebied van winst-per-klik en werken hecht samen met Yahoo om ons partnerschap te versterken en een echte keuze en waarde aan adverteerders en consumenten te bieden," aldus een woordvoerder van Microsoft.