1 min

Om de beveiliging van zijn diensten te verbeteren gaat Google in de toekomst de tweestapsverificatie verplichten. Momenteel is het gebruik van deze verificatievorm nog optioneel, maar daar gaat verandering in komen. Het is nog niet duidelijk wanneer Google het besluit precies gaat doorvoeren, maar dat moet ergens in de komende vijf jaar gebeuren.

Google hield onlangs een presentatie over de strategie bij de beveiliging van Google-diensten, voor de komende vijf jaar. Tijdens die presentatie werd duidelijk dat Google de intentie heeft om de veiligheid verder op te schroeven. Bij de tweestapsbeveiliging moeten gebruikers zowel een wachtwoord als een code invoeren. Die code wordt verzonden naar de telefoon van de gebruiker. Mogelijk gaat de methode wel op de schop waardoor het voor de gebruiker eenvoudiger wordt om in te loggen. Dit zou in de toekomst wellicht niet meer met een code gebeuren, maar simpelweg door via de telefoon akkoord te gaan met de inlogpoging.

Ook het wachtwoord zal er in de komende vijf jaar aan moeten geloven als het aan Google ligt. Eind april sloot Google zich aan bij de FIDO-alliantie, een samenwerkingsverband dat aan de toekomst van het wachtwoord werkt. Het is nog onduidelijk wat deze alliantie precies aan het bekokstoven is.

Wil je meer weten over Google’s tweestapsverificatie? Lees dan onze handleiding!