Facebook heeft besloten om een applicatie voor het sociale netwerk te weren. Social Roulette was een spel waarbij gebruikers tijdens het spelen een kans van één op zes hadden dat hun Facebook-profiel werd verwijderd.

Van dit soort gewaagde spelletjes is Facebook duidelijk niet gediend, zo blijkt nu de applicatie geblokkeerd is. Er zijn volgens de makers geen specifieke regels die zo’n applicatie niet toestaan, maar het is wel duidelijk dat Social Roulette indruist tegen Facebook’s strategie. De reden die Facebook opgaf bij het ontoegankelijk maken van Social Roulette was dat de applicatie een negatieve gebruikservaring creëert.

Social Roulette werd afgelopen zaterdag uitgebracht als een online variant op Russisch Roulette waarbij spelers een kogel in een revolver met zes kamers plaatsen en de cilinder een draai geven, waarna het vuurwapen tegen het hoofd wordt geplaatst en wordt afgevuurd. In Social Roulette gebeurt ongeveer hetzelfde, al wordt alle content van je Facebook-profiel in het slechtste geval verwijderd waarna het profiel gedeactiveerd wordt.

De makers van Social Roulette hadden de applicatie bedoeld als een provocatie: "iedereen praat wel eens over het verwijderen van hun Facebook-account, maar zelden doet iemand dat ook echt. Soms hebben we een simpel hulpmiddel nodig om de last van onze schouders te halen." De makers hopen Social Roulette met enkele aanpassingen weer werkend te kunnen krijgen.