min

Tags in dit artikel

, , ,

Facebook krijgt binnenkort vragen over regels omtrent veiligeheid van haar data door de Information Commissioner’s Office. Het onderzoek is gestart vanwege een klacht van een gebruiker van het sociale netwerk welke het niet lukte om een compleet profiel te verwijderen ondanks dat haar account beëindigd was.

Momenteel blijft persoonlijke informatie op de servers van Facebook staan zelfs nadat een gebruiker het acccount beëindigd.

Facebook meldt aan de BBC dat het in de veronderstelling is dat haar regels voldoen aan de regels omtrent databeveiliging in het Verenigd Koninkrijk.

"We nemen de bezorgdheid van de ICO en onze gebruikers zeer serieus en we zijn toegewijd om een veilige omgeving voor al onze gebruikers te creëren en binnen de wetgeving van het Vereningd Koninkrijk te doen vallen". aldus een verklaring op de website van Facebook.

Momenteel kunnen gebruikers van Facebook die hun profiel willen verwijderen hun account uitschakelen. Maar de informatie blijft op de servers van Facbook, ondanks dat het account uitgeschakeld is. Ondanks dat het handig is mocht een gebruiker later beslissen het account weer te willen gebruiken, is het heel iets anders dan verwijderen.

Gebruikers welke hun account volledig willen verwijderen moeten al hun persoonlijke gegevens uit hun profiel halen. De ICO is van mening dat veel gebruikers dit teveel werk vinden en daarom laten voor wat het is.