1 min

Sony heeft per abuis Gran Turismo 6 voor de PlayStation 3 aangekondigd. Een voortijdig uitgelekt persbericht waarin de game wordt gepresenteerd maakt duidelijk dat Sony de game aan wil kondigen. Over een eventuele versie voor de PlayStation 4 wordt niets bekendgemaakt in het persbericht.

Gran Turismo 6 moet voor het einde van dit jaar verschijnen voor de PlayStation 3 en zal in ieder geval alle auto’s en circuits van het vorige deel bevatten. Verder worden er nog zeven nieuwe circuits toegevoegd. Het totaal aantal locaties komt zodoende op 33 te liggen. Op die locaties zijn in totaal 71 banen te gebruiken, doordat circuits in verschillende opzetten bestaan.

Het aantal auto’s wordt in Gran Turismo 6 opgekrikt naar 1.200 stuks. Dankzij een nieuwe engine kan ontwikkelaar Polyphony na de lancering van Gran Turismo 6 makkelijk extra content aan de game toevoegen. Ook zullen de community en sociale functies te bereiken zijn via smartphones en tablets.

Sony organiseert vandaag een evenement op het Engelse circuit Silverstone, dat eveneens wordt toegevoegd aan de nieuwe game. Op die locatie viert Sony dat de franchise inmiddels 15 jaar bestaat, waarschijnlijk was dit ook de locatie waar Gran Turismo 6 officieel aangekondigd zou worden.

Gran Turismo is Sony’s bestverkopende franchise. In november van vorig jaar werd bekend dat er 68 miljoen exemplaren van de verschillende games uit de serie verkocht waren.