1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google-topman Eric Schmidt heeft zich afgelopen weekend uitgelaten over het gedrag van tieners betreffende het gebruik van internet. Google’s voormalige CEO denkt dat mensen in hun tienerjaren altijd fouten zullen blijven maken die tot vervelende situaties kunnen leiden.

Het internet is nog geen eeuwenoud medium, maar tieners zullen er waarschijnlijk nooit echt verantwoord mee om kunnen gaan. Zij worden daarom voor altijd met fouten uit hun jonge jaren geconfronteerd. Dat is althans wat Schmidt verwacht. Hij vindt dat tieners moeten oppassen met wat ze op het net plaatsen, het kan ze namelijk hun hele leven lang blijven achtervolgen.

Schmidt vindt het weerzinwekkend wat tieners allemaal over zichzelf op het net zetten. Wat er eenmaal op staat, kan immers tot in de eeuwigheid op het internet blijven staan. Dat is een verschil met vroeger, vindt Schmidt. "Vroeger waren er ook al manieren om afvallige tieners op de vingers te tikken, opdat ze daarvan kunnen leren. Zij konden daarna weer met een schone lij opnieuw beginnen. Bij de huidige generatie zullen zaken echter altijd online blijven staan en makkelijk te vinden zijn."