Gmail krijgt interface met tabbladen

Gmail krijgt een stevige interfacelift van Google. De populaire maildienst zal voorzien worden van tabbladen waarmee verschillende soorten e-mail van elkaar gescheiden kunnen worden.

Google kondigde tijdens Google I/O al vele vernieuwingen aan, maar de koek was blijkbaar nog niet op. Er werd tijdens de beurs geen aandacht aan besteed, maar ook Gmail staat een flinke update te wachten, dat bleek ook al uit uitgelekte screenshots. E-mail is door de jaren heen steeds populairder geworden, maar door alle verschillende soorten e-mail wordt het er vaker niet overzichtelijker op. Google komt nu met de oplossing; de zoekgigant gaat verschillende soorten e-mail van elkaar scheiden.

De gebruiker kan zelf kiezen welke categorieën voor hem/haar toepasselijk zijn en zo komen verschillende tabbladen beschikbaar. Er zijn vijf tabbladen waaruit gekozen kan worden: Primary, Social, Promotions, Updates en Forums. E-mails kunnen makkelijk versleept worden naar een ander tabblad. Ook is het mogelijk om e-mail van een bepaalde afzender altijd in een specifiek tabblad te laten verschijnen.

De update komt beschikbaar voor gebruikers van de desktopversie van Gmail, maar ook Android- en iOS-gebruikers kunnen rekenen op een update. Mocht de update niet bevallen, dan is het mogelijk om naar een andere interface te wisselen.

Google gaat de update in de komende weken geleidelijk uitrollen en deze kan dus al beschikbaar zijn onder het tandwiel-menu en dan de knop Configure inbox. Het kan ook zijn dat je nog wat geduld moet opbrengen.

Bron:Gmail Blog