Screenshots wijzen op nieuwe Gmail-webversie

Eerder bleek al uit gelekte screenshots van Google I/O dat de apps van Gmail vernieuwd worden. Nu ziet het er naar uit dat ook de webversie van Gmail een kleine opfrisbeurt krijgt.

De e-maildienst van Google krijgt vijf tabbladen waarmee e-mail beter georganiseerd kan worden. Een anonieme bron meldt tegenover The Next Web dat deze vijf tabbladen Main, Social, Offers, Notifications en Forums zullen zijn.

Screenshots wijzen op nieuwe Gmail-webversie

Op het tabblad Main zullen gebruikers e-mails vinden van vrienden en familie en berichten die niet in de andere categorieën te plaatsen zijn. In Social verschijnen alle berichten van Facebook, Google+, Twitter en meer. Aanbiedingen en andere e-mailberichten van winkeliers zullen in de Offers-categorie weergegeven worden. Belangrijke e-mailberichten betreffende rekeningen die betaald moeten worden of reserveringen voor bijvoorbeeld restaurants en geboekte vluchten zullen verschijnen in Notifications. Ten slotte zullen forumberichten in Forums verschijnen.

Het ziet ernaar uit dat deze categorieën betere mogelijkheden bieden voor filteren en het labelen van e-mail.

Eerder ontdekte Android Police al dat de Gmail-app vernieuwd zal worden. Hier zijn ook de categorieën in zichtbaar. Daarnaast krijgt de Gmail-app een ‘app drawer’ net zoals de Facebook-app.

Google wilde niet reageren op de nieuwe functies.

Bron:The Next Web