1 min

Michael Pachter, een analist van Wedbush Securities, heeft zijn verwachting uitgesproken betreffende de prijzen van de nieuwe spelcomputer van Microsoft en Sony. Pachter rekent erop dat de Xbox One in de Verenigde Staten wat duurder wordt dan zijn Japanse concurrent.

Michael Pachter is een analist die het pad van menig gamer wel eens kruist. Pachter houdt zich immers regelmatig bezig met voorspellingen betreffende de verkoop en randzaken bij spelcomputers. De PlayStation 4 zou volgens Pachter 349 dollar kosten terwijl de Xbox One met een prijs van 399 dollar een paar tientjes extra zou kosten.

Pachter baseert zich op de kosten van de onderdelen die zich in de consoles bevinden. Microsoft en Sony hebben een groot deel van de specificaties reeds bekend gemaakt en een dergelijke berekening is dus zeker mogelijk, maar niet 100 procent betrouwbaar. Er kunnen immers nog onvoorziene kosten bij komen.

Beide consoles komen in Noord-Amerika voor het einde van het jaar uit, als alles volgens schema verloopt in de aanloop naar de lancering. Er bestaat nog veel onduidelijkheid over de komst op de Europese markt. Tijdens de E3-beurs later deze maand zullen Microsoft en Sony ongetwijfeld meer bekend maken over de lancering van de consoles.