2min

Tags in dit artikel

, , ,

Uit onderzoek van IHS blijkt dat de productiekosten van Microsoft’s Xbox One slechts 28 dollar beneden de verkoopprijs liggen. Ook blijken de onderdelen van de Xbox One zo’n 90 dollar duurder te zijn dan die van de PlayStation 4, welke 100 dollar minder kost.

AllThingsD berichtte op haar website over de kosten van de onderdelen van de Xbox One. Door het onderzoeksbureau IHS werden alle onderdelen van de afgelopen vrijdag gelanceerde Xbox One geanalyseerd en gewaardeerd. Gebleken is dat alle onderdelen van deze console van Microsoft bij elkaar opgeteld 471 dollar kosten, oftewel 28 dollar minder dan de verkoopprijs.

Eerder bleek dat Sony’s PlayStation 4 in totaal 381 dollar kost om te maken, waar de verkoopprijs ligt op 399 dollar. Sony maakt dus een winst van slechts 18 dollar op ieder verkocht exemplaar. Toch zou Sony alsnog goed verdienen op de PlayStation 4, door de verkoop van spellen en het PlayStation Plus-abonnement. Datzelfde moet natuurlijk voor Microsoft gelden bij de Xbox One.


Wanneer de inwendige onderdelen van de Xbox One onder de loep worden genomen, blijkt dat er aan de Kinect-sensor en de AMD-processor de grootste prijskaartjes hangen. Deze onderdelen kosten respectievelijk 75 en 110 dollar. Overigens bestaat deze AMD-processor uit zowel een CPU als een GPU-onderdeel. De kosten van de geheugenchips in de Xbox One bedragen 60 dollar.

Overige onderdelen zoals de controller, de stroomadapter en de headset zouden volgens IHS respectievelijk 15, 25 en 10 dollar kosten.