1 min

Mensen die nog graag een Xbox One willen aanschaffen kunnen nu hun slag slaan, Microsoft heeft de prijs verlaagd naar 250 dollar in de Verenigde Staten. Voor Europa zijn weliswaar geen prijsverlagingen aangekondigd maar ook hier is de prijs van de console al flink gezakt. Binnenkort introduceert Microsoft de Xbox One S, het lijkt erop dat de oude voorraad weg moet.

In de Techzine prijsvergelijker is de Xbox One nu te krijgen voor 269 of 279 euro. Dat is ongeveer vergelijkbaar met 250 dollar inclusief BTW. Daarmee lijkt Microsoft de prijsverlaging indirect ook hier door te trekken, of de Nederlandse winkels voelen ook dat ze hun voorraad moeten dumpen.

Microsoft gaat binnenkort de Xbox One S introduceren, op 2 augustus, deze zal een harde schijf krijgen van 2TB, wat meer dan de 500GB in de Xbox One, maar het prijskaartje is met 399 euro ook een stuk hoger. Er volgen in een later stadium nog versies met een 500GB en 1TB harde schijf voor 299 en 349 euro. Volgend jaar moet vervolgens een nieuwe Xbox verschijnen die hemelaal gericht is op virtual reality en flink wat extra rekenkracht krijgt.

Sony komt binnenkort ook met een krachtigere PlayStation 4, maar een echt nieuw model is nog niet aangekondigd.