1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Twitter voorziet TweetDeck van een nieuw uiterlijk. De update voor de populaire software is de meest significante sinds jaren, niet alleen op visueel vlak zijn er aanpassingen doorgevoerd.


Vooralsnog is de update enkel doorgevoerd in de web-apps van TweetDeck. Andere varianten hebben op het moment van schrijven nog geen update gekregen. Op visueel vlak zijn de veranderingen het grootst. Twitter heeft altijd een wat duistere layout gehad, maar daar maakt Twitter een einde aan doordat het grootste gedeelte nu een lichtgrijze tint draagt.

Eventueel is het donkere uiterlijk van TweetDeck desgewenst weer in te schakelen. Twitter vindt echter dat het heldere uiterlijk beter aansluit bij de eigen designtaal.

Het menu is van de bovenkant van het venster verdwenen en staat nu aan de linkerzijde. De balk is smal, maar is desgewenst uit te klappen. Er werden ook enkele iconen aan het menu toegevoegd waardoor een aantal functies makkelijker te bereiken zijn. De knoppen staan symbool voor de kolommen van het programma. Deze kolommen zijn nu ook veel eenvoudiger te sorteren omdat ze te verslepen zijn.

Twitter heeft niet duidelijk gemaakt of en wanneer de visuele update ook voor andere varianten van TweetDeck worden uitgebracht.