1 min

Twitter is flink aan het snijden in het aanbod en de functies van TweetDeck. De microblogdienst stopt vanaf mei met het aanbieden van TweetDeck voor Android, de iPhone en Adobe Air. De software zal kort daarop niet meer functioneren. Daarnaast wordt de Facebook-integratie uit TweetDeck voor desktops verwijderd.

Twitter kocht TweetDeck in 2011 voor ongeveer 40 miljoen euro. TweetDeck is een programma waarin verschillende Twitter-accounts ingeladen kunnen worden en was voorheen beschikbaar op veel verschillende platformen. De mobiele varianten van TweetDeck werden sinds die tijd al niet goed meer onderhouden en komen nu compleet te vervallen. Daarmee blijft een webversie van de dienst over, naast de desktopapplicaties voor Mac OS X en Windows.

Twitter maakt ook direct duidelijk waar de focus zal liggen bij de verdere ontwikkeling van TweetDeck. Hoewel de desktopversies blijven bestaan, zal de webversie van TweetDeck de prioriteit genieten, daar zullen nieuwe functies als eerst in geïntroduceerd worden. Het zou hiermee dus een kwestie van tijd kunnen zijn dat ook de desktopapplicaties naar de eeuwige jachtvelden worden gewezen door Twitter.

Twitter maakt ook een einde aan de integratie van Facebook in TweetDeck. Hier worden bijzonder weinig woorden aan vuilgemaakt, verdere details ontbreken.