1 min

Wanneer Facebook Home geperfectioneerd is, wil het sociale netwerk de Android-skin via de Facebook-applicatie verspreiden naar Android-gebruikers. Mark Zuckerberg legt zich nog niet neer bij de initiële slechte ontvangst van de sociale skin.

Facebook Home (review) werd door Android-gebruikers niet met open armen ontvangen. In de Google Play Store geven gebruikers een gemiddelde beoordeling van 2,3 op 5 sterren, waarbij meer dan de helft van de gebruikers voorziet in een beoordeling van slechts één ster. Ook de verkoop van de HTC First, een telefoon met Facebook Home als standaardskin, liep uit op een fiasco.

Facebook is zich terdege bewust van de gebreken van Facebook Home en wil de skin verder verbeteren voordat het zich echt achter de verspreiding ervan gaat zetten. De plaatsing in de Play Store lijkt daarmee vooral een grote gebruikerstest te zijn.

De feedback van de gebruikers wordt door Facebook verzameld om te bepalen wat er aangepast moet worden. Wanneer Facebook de skin naar tevredenheid heeft gewijzigd en aangevuld, zal er vanuit de Facebook-applicatie aangemoedigd worden om de skin te installeren.