De sociale netwerksite Facebook probeert met enkele aanpassingen de eigen Facebook-skin voor het mobiele besturingssysteem Android opnieuw aan de man te brengen.

Facebook’s Android-skin genaamd Facebook Home (review) werd in eerste instantie niet warm onthaald. Veel gebruikers van de Facebook-skin gaven deze een negatieve beoordeling. Inmiddels is de waardering wel wat positiever geworden. Facebook Home krijgt nu 2,6 uit 5 sterren van Google Play-gebruikers.

Facebook probeert door middel van het verrichten van enkele aanpassingen Facebook Home aantrekkelijker te maken. Afgelopen donderdag werd de update voor Facebook Home gelanceerd. Hiermee worden sociale applicaties zoals Flickr, Pinterest, Tumblr en Instagram geïntegreerd. In de praktijk betekent dit dat berichten en foto’s van personen in de contactenlijst op het hoofdscherm worden weergegeven.

Een andere wijziging die Facebook met de nieuwe update mogelijk maakt is dat gebruikers nu kunnen kiezen of ze willen dat Facebook Home de hele smartphone beslaat, of dat enkel op het vergrendelscherm updates vanuit sociale netwerken worden weergegeven.