De Facebook Home-skin heeft deze week een herontwerp ontvangen. Met de update is het doel geweest om het uiterlijk wat vertrouwder aan te laten voelen voor de Android-gebruiker.

Met Facebook Home (review) wil Facebook een alternatief bieden voor de standaard-skin van je smartphone. Daarbij staat content vanuit het sociale netwerk natuurlijk grotendeels centraal. Facebook kwam er echter al gauw achter dat gebruikers daar niet op zitten te wachten en deze update lijkt daar een reactie op.

Na de update naar Facebook Home 1.1 toont de skin bijvoorbeeld ook een klok, de datum en het weer. Ook de manier van ontgrendelen verloop anders. Het Facebook-logo dat buiten een cirkel moest worden geveegd is verdwenen, er kan nu overal op het scherm geveegd worden om het apparaat te ontgrendelen.

Facebook Home toont tegenwoordig ook informatie vanuit Instagram, Flickr en Tumblr. Facebook dringt zichzelf daarmee steeds meer naar de achtergrond in de eigen skin. Of dat een goede of slechte aanpak is, is een kwestie van smaak.

Facebook Home is te downloaden via Google Play. Meer screenshots vind je in de galerij bij dit artikel.