1 min

Volgens Twitteraar @evleaks zal de Samsung Galaxy Note III een scherm van 5,7 inch krijgen. Eerder spraken geruchten over een scherm van 5,9 tot 6,3 inch, maar evleaks is in het verleden een betrouwbare bron gebleken.

Een schermgrootte van 5,7 inch zou in lijn zijn met de stap die Samsung zette met de Galaxy S4 (review), waarvan het scherm 0,2 inch groter was dan het scherm van de Galaxy S III (review). Samsung’s vlaggenschip bleef qua omvang ongeveer even groot, maar kreeg een dunnere rand rondom het scherm, zodat de schermgrootte toch opgekrikt kon worden.

Naar verwachting wordt de Samsung Galaxy Note III voorzien van een Full HD AMOLED-scherm, een 13 megapixel camera, een S-Pen en de nieuwste versie van Android, verrijkt met Samsung’s TouchWiz-skin. Over de processor bestaat nog veel onduidelijkheid, mogelijk brengt Samsung meerdere versies uit. Dat deed het Koreaanse bedrijf ook met de Galaxy S4.

De Samsung Galaxy Note III zal in augustus in massaproductie gaan en kort daarop kan de aankondiging van het toestel verwacht worden.