1 min

Enkele jaren geleden was het de trend om mobiele telefoons elk jaar kleiner te maken. Inmiddels is het de trend om elk jaar de grens verder op te zoeken en kijken hoe groot een smarphone mag zijn. Volgens de Korea Times wordt de Galaxy Note III opnieuw een stukje groter dan de Note II en heeft Samsung gekozen voor een 5,9 inch scherm. Eerder gingen er geruchten over een scherm van 6,3 inch.

De Galaxy Note is de smartphone van Samsung die elk jaar het allergrootste scherm krijgt. Waar de eerste Galaxy Note over een 5 inch scherm beschikte, zal nu waarschijnlijk de nieuwe Galaxy S IV dit formaat gaan overnemen. Destijds vonden veel mensen de Galaxy Note echt te groot, inmiddels zijn veel van deze mensen gewend aan de grotere smartphones. Zo had de Galaxy Note II bijvoorbeeld een scherm van 5,5 inch en de Galaxy S III een 4,8 inch scherm.

Verder meldt de Korea Times dat de Galaxy S Note III de door Samsung gepresenteerde Exynos octa-core processor krijgt, Welke over vier tragere maar energiezuinige cores beschikt en vier snelle cores die minder energiezuinig zijn. Naar verluidt wordt deze chip ook in de Galaxy S IV gebruikt. De Galaxy S IV zal op 14 maart wereldwijd worden gepresenteerd via een livestream vanuit New York.