De officiele microsite van Samsung’s Galaxy S IV wijst stilletjes op de komst van een 6,3 inch smartphone. Op basis van die schermgrootte kan dat eigenlijk maar één smartphone zijn, een volgende Galaxy Note, de Galaxy Note III.

Het ligt voor de hand dat Samsung deze zomer met een opvolger komt voor de Galaxy Note, ook ligt het voor de hand dat dit toestel groter wordt dan de 5,5 inch, de afmeting van de Note II. Grote vraag is natuurlijk hoe groot het toestel precies zal worden, afgaande van de microsite van de Galaxy S IV zou dit weleens 6,4 inch kunnen zijn. Op die website is namelijk een accessoire te vinden, de Samsung Game Pad. Deze Bluetooth accessoire is nieuw en zal samen met de Galaxy S IV worden geintroduceerd. Op de officiële site staat dat de Game Pad werkt met toestellen die een schermformaat hebben van minimaal 4 en maximaal 6,3 inch.

Dat doet vermoeden dat Samsung’s nieuwe generatie Note een groter scherm draagt, zoals eerdere geruchten uit Korea al voorspelden. Absoluut geen harde bewijzen of beloftes, maar toch een voorzichtige houvast in het donker.

De Note II heeft een 5,5 inch scherm, toen al gedoopt tot ‘phablet’ vanwege de omvang. Als Samsung deze laat opvolgen door een Note van 6,3 inch zal menig broekzak opnieuw op de proef worden gesteld. De Note series is wereldwijd behoorlijk populair, ondanks de vele phablet lolletjes.