Vorige week vond de BUILD-conferentie van Microsoft plaats, waar Windows 8.1 werd gepresenteerd aan het grote publiek. Deze conferentie kwam voor Microsoft net te vroeg om een mooie mijlpaal bekend te maken. Vandaag is de Windows 8 Store namelijk de magische grens van 100.000 apps gepasseerd.

Het succes van Windows 8 is nog niet op het niveau dat Microsoft graag had gezien, maar toch hoeft het bedrijf niet te klagen. Vandaag werd de magische grens van 100.000 apps gehaald en dat in slechts 7 maanden tijd. Ook is Windows 8.1 positief ontvangen door veel IT-journalisten en mensen die de preview al hebben geïnstalleerd.

Als we het gaan vergelijken met concurrerende applicatiewinkels, dan is de enige echte treffende vergelijking de Mac App Store, aangezien deze winkel ook is bedoeld voor desktopsystemen, deze App Store heeft slechts 15.300 apps. Als we kijken naar de groeicurve van de iPad-apps, aangezien Windows 8 ook geschikt is voor tablets, dan zien we dat het 14 maanden duurde voordat de grens van 100.000 apps werd bereikt. Android had maar liefst 18 maanden nodig om de grens van 100.000 apps te behalen.

Nu zeggen cijfers natuurlijk niet alles, maar de basis die er nu ligt lijkt wel goed te zijn voor de nabije toekomst. Mogelijk gaat het grote succes van Windows 8 nu snel komen. Ook Facebook en Flipboard hebben tijdens de BUILD-conferentie bekendgemaakt met Windows 8-apps te gaan komen. Mogelijk zorgt dit ervoor dat meer bedrijven overtuigd worden om een app beschikbaar te maken.