1 min

Tags in dit artikel

, ,

Facebook, de eigenaar van Instagram, heeft enkele patenten toegewezen gekregen waaruit blijkt dat het werkt aan een techniek om personen en gebouwen te herkennen in een video. Ook zou de audio een rol spelen in het detecteren. Sinds kort is het mogelijk om video’s op te nemen met Instagram en voor Facebook zou het enorm handig zijn als het weet wat er in de video gebeurt en wie erin voorkomen.

Op dit moment is Facebook met Instagram nog erg afhankelijk van de gebruikers, zij moeten aangeven wie er in de video voorkomen, waar deze is opgenomen en ze moeten zelf een thumbnail kiezen die de video illustreert. Op basis van die informatie kunnen andere personen worden geïnformeerd dat die video mogelijk voor hun ook interessant is. Facebook lijkt te willen proberen om al die stappen te vervangen door technische innovaties.

Volgens de nieuwe patenten zou Facebook frame voor frame de video willen analyseren om te kijken of het personen of gebouwen kan herkennen. Op die manier kan bijvoorbeeld de Eifeltoren of de Golden Gate brug worden gedetecteerd. Facebook weet dan waar de video is opgenomen, ook als het personen herkent kan het deze automatisch inlichten over de video. Ook de audio zou een rol moeten gaan spelen, op basis van de audio is soms te herleiden wat het hoogtepunt is van de video, volgens het patent zal daar dan automatisch een thumbnail van worden voorgesteld.