2min

In navolging van onder meer Facebook en YouTube omt nu ook Instagram met live video’s. Daarnaast komen er een aantal andere nieuwe mogelijkheden, waaronder het taggen van gebruikers en toevoegen van GIF-animaties.

In een interview met de Financial Times liet de CEO van Instagram, Kevin Systrom, weten dat het bedrijf veel energie steekt in de ontwikkeling van live video’s. “Ik denk dat live video echt iets kan bijdragen aan ons leven. Als ik de band wil versterken met mensen van wie ik hou, is het live streamen van video daarvoor zeer geschikt.” Dat geldt natuurlijk helemaal als je familie bijvoorbeeld elders in de wereld woont.

Daarmee hoopt Instagram zich nog iets meer van Snapchat te onderscheiden, waarmee het onlangs direct de concurrentie aan besloot te gaan. In augustus lanceerde het dochterbedrijf van Facebook de Stories-functie, waarmee gebruikers foto’s en video’s kunnen delen die na vierentwintig uur verdwijnen.

Afgezien van de live video’s, voegt Instagram volgens The Verge ook andere functies toe. Het komt met vermeldingen van andere gebruikers, weblinks en een ingebouwde versie van Boomerang. Het vermelden van gebruikers is nu mogelijk zoals dat ook op Facebook gaat, door een @ voor de naam van iemand anders te zetten.

Weblinks zijn verder ook een nieuwe toevoeging, die waren voorheen namelijk enkel toegestaan in de gebruikersbio. Om adverteerders tegemoet te komen, heeft Instagram echter besloten om ook links in reguliere posts toe te staan. Veel bedrijven maken namelijk gebruik van Instagram om reclame te maken.

Dan is er nog de Boomerang-functie, dat lang als standalone app bestaan heeft. Met de app, die vorig jaar door Instagram gelanceerd werd, is het mogelijk voor gebruikers om korte clipjes te maken. Zo kunnen er tien foto’s achter elkaar geplakt worden en afgespeeld worden.

Instagram heeft op dit moment driehonderdmiljoen dagelijkse gebruikers.