Google heeft de webinterface van de Google Play-store gelijk getrokken met de Android-versie. De nieuwe onlineversie mist echter wel wat functies ten opzichte van de oude website.

Het nieuwe ontwerp geeft duidelijker informatie over apps weer. Bovendien worden screenshots op de pagina over de app groter weergegeven en maakt de website niet langer gebruiker van tabbladen.

Aan de linkerkant vinden we de hoofdnavigatie van de website waarmee gebruikers door de Play-winkel kunnen bladeren en de lijst van gekochte en gedownloade apps weergegeven kan worden.

Deze lijst van My Apps mist nu echter een aantal functies ten opzichte van de oude site. Het is niet meer mogelijk om apps op afstand te verwijderen, om apps per apparaat weer te geven en om deze vanaf het web direct op dat apparaat te updaten.

En er zijn meer elementen van de site beperkt: filters van recensies van gebruikers zijn verdwenen, evenals de automatische opdeling van die recensies in pagina’s. Het zoeken naar apps is ook beperkter: hier zijn eveneens de filteropties verdwenen. Ten slotte is het lastiger te zien welke permissies een app vereist.

De nieuwe website is wel sneller. Er wordt gebruikgemaakt van AJAX en indien iets wordt aangeklikt, worden alleen elementen die veranderd zijn opgehaald vanaf de server en vernieuwd.

Daarnaast zijn wenslijsten nu op de webversie van Google Play beschikbaar.

De nieuwe versie van de Play-store is via deze link te bereiken.