Bij Android Police heeft men de hand weten te leggen op afbeeldingen van de toekomstige Google Play Store. Op deze afbeeldingen is goed te zien dat Google het Material Design zoals het ontwerp van Android L heet, ook door trekt naar de Google Play Store. In het nieuwe ontwerp wordt gebruik gemaakt van grotere marges, maar ook meer en grotere afbeeldingen.

Google is de afgelopen tijd aan het overstappen op een nieuw ontwerp, genaamd Material Design. Dit ontwerp kreeg de naam bij de presentatie van Android L, de nieuwste versie van Android welke zich momenteel nog in een testfase bevindt, maar het ontwerp werd door Google eigenlijk al eerder gebruikt bij Google+ en Google Docs. Nu heeft Android Police de hand weten te leggen op afbeeldingen van een nieuwe versie van de Google Play Store, ook deze app krijgt het nieuwe ontwerp.

Op dit moment gaat het nog om een testversie van de Play Store, Google kan dus nog wijzigingen doorvoeren. Maar in grote lijnen zal de Google Play Store er straks uit gaan zien zoals hieronder is afgebeeld.

Bovenin de afbeeldingen is het bestaande uiterlijk te zien, daaronder het nieuwe uiterlijk. Wat opvalt is dat de ruimte voor afbeeldingen een stuk groter is geworden en er bovenin ruimte is gemaakt voor een video of trailer. Ook zijn marges en witruimte groter. Het gedeelte waarin staat wat er nieuw is aan een applicatie opent in een apart volledig scherm.

Huidige Play Store afbeeldingen

Nieuwe Play Store afbeeldingen

Ook zijn enkele functies in de Play Store beter benaderbaar geworden, zo wordt het nog makkelijker om apps te delen met vrienden. De knop om te delen is namelijk prominenter aanwezig. Voorheen moest dat via het icoontje in de applicatiebalk, nu staat er in het app-overzicht gewoon een Deel-knop. Voor een compleet overzicht van een app zie je onderstaande afbeeldingen.

Tot slot nog een impressie van de nieuwe tablet-interface van de Google Play Store. Opnieuw hebben we enkele afbeeldingen boven elkaar gezet ter vergelijking. Ook hier is goed te zien dat Google kiest voor een uitstraling met meer beeldspraak.

Huidige Play Store afbeeldingen

Nieuwe Play Store afbeeldingen

Waarschijnlijk zal Google ervoor kiezen de nieuwe versie van de Google Play Store pas te verspreiden als Android L ook officieel beschikbaar is gekomen. De lancering van de nieuwe Android-versie staat gepland voor de herfst. Hoe snel de nieuwe Android-versie dan wordt opgepikt door de fabrikanten is nog niet helemaal duidelijk.