1 min

Google is momenteel bezig met de uitrol van een update voor Google Play, waarbij de nieuwe Material Design-ontwerptaal wordt doorgevoerd. Daarmee geeft de zoekgigant alvast een voorproefje van het nieuwe uiterlijk voor Android.

Later dit jaar zal Google het nieuwe Android L beschikbaar stellen aan fabrikanten. Deze Android-versie is voorzien van een geheel nieuw uiterlijk dat Google beschrijft als Material Design. Om een betere harmonie tussen verschillende producten te creëren wil Google dit uiterlijk in principe op alle diensten introduceren. Google Play is een van de eerste diensten waarbij dat gebeurt.

Het nieuwe uiterlijk van Google Play zorgt er bijvoorbeeld voor dat losse productpagina’s overzichtelijker worden en meer aandacht leggen op een eventueel toegevoegde productvideo. Ook ziet Google graag dat je een app aanraadt op Google+, de +1-knop is prominent aanwezig. De navigatie binnen de app is grotendeels gelijk gebleven.

Het kan zijn dat de Play Store op jouw toestel nog het oude uiterlijk toont. De update naar versie 4.9.13 wordt in fases uitgerold en het is onduidelijk hoe lang Google de tijd neemt. Als je niet kan wachten, kan je ook het losse installatiebestand downloaden.