2min

Er zijn weer verschillende berichten opgedoken over de voorverkoop van de nieuwe gameconsoles van Sony en Microsoft, de PlayStation 4 en de Xbox One. Uit alle berichten komt naar voren dat de voorverkoop van de consoles beter verloopt dan bij de vorige generatie consoles. Coolblue, een van de grotere retailers in Nederland, liet aan ons weten dat de PlayStation 4 beter verkoopt dan de Xbox One.

Larry Hryb, met de bekende @majornelson Twitter-account van Microsoft, liet weten dat de voorverkoop van de Xbox One de voorverkoop van de Xbox 360 ten tijde van die lancering overtreft in de Verenigde Staten. De meeste Amerikaanse verkopers zouden al zijn uitverkocht. Ook CEO Yves Guillemot van Ubisoft liet tijdens het presenteren van de financiële cijfers weten dat de pre-orders van de nieuwe gameconsoles het dubbele zijn van de vorige generatie, zowel van de PlayStation 4 als van de Xbox 360.

Grote vraag is natuurlijk hoe het in Nederland en België gesteld is met de pre-orders en welke consoles uiteindelijk het vaakst over de toonbank zal gaan. Wij vroegen Coolblue, een van de grotere retailers in Nederland, om een reactie en zij gaven na enig aandringen aan dat de PS4 op dit moment vaker is verkocht dan de Xbox One.

In november gaat de nieuwe console-oorlog past echt los: nu zijn het nog speldenprikjes met voorverkoopcijfers. Op 13 november zal de PlayStation 4 waarschijnlijk gelanceerd worden in Nederland, gevolgd door de Xbox One op 21 november. Mensen die de console nog graag voor de kerst in huis willen hebben moeten, snel hun pre-order gaan plaatsen, want anders is de kans klein dat ze de console nog op tijd ontvangen.