2min

Sony heeft bekendgemaakt dat het inmiddels al meer dan 10 miljoen PlayStation 4 consoles heeft verkocht. Daaruit blijkt dat de nieuwe console van Sony goed blijft verkopen, ondanks dat Microsoft probeert de concurrentie op te voeren met de Xbox One. Sony heeft inmiddels echter een ruime voorsprong op de console van Microsoft.

Sony heeft op de Gamescom bekendgemaakt dat er inmiddels 10 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 over de toonbank zijn gegaan maar ook 30 miljoen PlayStation 4 games. Daarmee loopt Sony duidelijk voor op concurrent Microsoft, dat geen cijfers bekend heeft gemaakt maar naar schatting ergens tussen de 6 a 7 miljoen exemplaren heeft verkocht. Sony’s PlayStation 4 consoles heeft of had een aantal voordelen ten opzichte van de Xbox One.

Om te beginnen is de PlayStation 4 al in veel meer landen te koop dan de Xbox One. Zo moet de Xbox One officieel nog naar Nederland komen, maar aangezien de console al wel bij onze oosterburen te koop is, kan men in Nederland zeer eenvoudig aan een Xbox One-console komen. Grotere partijen als de Mediamarkt verkopen de console al maanden in Nederland. Daarnaast was er het prijsverschil, de Xbox One was 100 euro duurder dan de PlayStation 4, Microsoft heeft nu besloten om een aparte bundel te maken waarbij Kinect niet is inbegrepen en deze bundel is even duur als de PlayStation 4. Hierdoor zouden de Xbox One verkopen in de Verenigde Staten flink zijn gestegen.

In september zal Microsoft de Xbox One in veel meer landen officieel gaan lanceren, dan moet duidelijk worden of de verkoop van de console omhoog gaat en de concurrentie met de PlayStation 4 aan kan. Sony heeft inmiddels een aardige voorsprong opgebouwd en zal ongetwijfeld proberen de aandacht af te leiden.