2min

De PlayStation 4 is nu reeds twee weken in de Benelux te verkrijgen. Vandaag is door de NPD bekendgemaakt dat de PlayStation 4 de meest succesvolle lancering ooit heeft doorgemaakt.

Halverwege november vond de lancering van de PlayStation 4 plaats. Deze werd na de release binnen een tijdsbestek van 24 uur al meer dan een miljoen keer verkocht. Uit de meest recente cijfers van NPD blijkt dat de PlayStation 4 gedurende de maand november in Noord-Amerika de verkoop van de grootste tegenhanger, de Xbox One van Microsoft, heeft overtroffen.

Toch wist ook de door Microsoft ontworpen console goede verkoopcijfers neer te zetten. Waar de PlayStation 4 aanvankelijk enkel in Noord-Amerika werd gelanceerd, werd de Xbox One direct in dertien landen uitgebracht.

Volgens de nieuwe cijfers is de PlayStation 4 in de periode tussen 15 november en 1 december 2,1 miljoen keer verkocht in de VS. Bij de Xbox One daarentegen is volgens Microsoft de teller in de periode tussen 22 november en 10 december tot 2 miljoen stuks gekomen. Over de maand november alleen stelt Microsoft dat er een flinke 900.000 exemplaren van de Xbox One over de toonbank zijn gegaan. Een kleine rekensom leert dat deze console over de maand november gemeten dan wel de winnaar is wat betreft verkoopaantallen per dag.

Omdat de PlayStation 4 eerder in november lanceerde zijn de verkoopaantallen van die spelcomputer in totaal echter beter. Het lijkt dus nog te vroeg om al een winnaar aan te wijzen.

Volgens de meest recente geluiden zou de Xbox One overigens pas in de tweede helft van 2014 naar de Benelux komen.