2min

Op de werkvloer van een fabriek waar Nokia-producten worden geassembleerd, is een foto van een paneel voor een nieuwe smartphone uitgelekt. Het paneel heeft ruimte voor een 6 inchscherm.

Nokia onthulde deze week nog zijn grootste smartphone tot nog toe, de Lumia 625 met een 4,7 inchscherm. Het ziet er nu naar uit dat er mogelijk snel een nog grotere Lumia-smartphone zal verschijnen.

Het doorgaans betrouwbare Chinese C Technology heeft een foto van het paneel online gezet. De smarpthone met het 6 inchscherm zou op dit moment in massaproductie zijn en later dit jaar uitgebracht worden met de Windows Phone 8 GDR3-update, die een resolutie van 1080p mogelijk maakt en ondersteuning toevoegt voor quadcoreprocessors.

Uit de foto blijkt dat het scherm waarschijnlijk een beeldverhouding heeft van 15:9, iets wat de Lumia’s van Nokia inderdaad hebben. De concurrentie kiest vaker voor 16:9. Verder zien we op de foto ook een front-facing camera.

This Is Nokia meldt bovendien de specificaties van de nieuwe telefoon. Het zou inderdaad gaan om een full-hd-scherm met een Snapdragon 800-CPU en een Adreno 330-GPU. De camera aan de achterkant zou 13 megapixels hebben of een 41 MP PureView-sensor, dat is nog niet duidelijk. De nieuwe Lumia zou bovendien waterdicht zijn en dunner zijn dan de Lumia 925.

Dit zijn echter nog allemaal geruchten. Windows Phone 8 GDR3 staat voor later dit jaar op de planning en mogelijk verschijnt deze nieuwe Lumia dan tegelijk met die update.