1 min Applications

Twitter maakt beursgang bekend via tweet

Het microbloggingplatform Twitter heeft bekendgemaakt dat het een officieel beursgenoteerd bedrijf wordt. Op toepasselijke wijze werd dit nieuws middels een tweet wereldkundig gemaakt.

Op de beursgang van Twitter wordt al jarenlang gewacht, maar toen Facebook’s beursgang initieel een grote teleurstelling werd, leek de animo verdwenen. Nu Facebook’s aandelen inmiddels hoger genoteerd zijn dan de 38 dollar bij de beursgang lijkt de onrust uit de lucht en is het voor Twitter alsnog tijd om hetzelfde pad te bewandelen.

In de tweet wordt vermeld dat Twitter de beursgang al heeft aangevraagd, middels een vertrouwelijke indiening. Bedrijven met een jaarlijkse omzet van minder dan 1 miljard dollar hebben het privilege om op dergelijke wijze een beursgang aan te vragen. Bij grotere bedrijven wordt de aanvraag direct bekendgemaakt.

Twitter werd zeven jaar geleden opgericht en heeft meer dan 2.000 werknemers in dienst. De dienst wordt maandelijks door meer dan 200 miljoen mensen gebruikt. De beursgang wordt naar verwachting over zo’n drie maanden officieel beklonken.

Bron:Twitter