In de Verenigde Staten was het al langer mogelijk om games voor de PC en Mac te kopen en te downloaden via Amazon.com. Amazon heeft deze dienst nu ook beschikbaar gemaakt in het Verenigd Koninkrijk. Klanten hoeven hierdoor na hun aankoop geen dag meer te wachten tot het spel wordt bezorgd door de postbode. De games kunnen worden worden gedownload.

Naast het kopen van games voor de PC en de Mac is het ook mogelijk om games voor de Xbox te kopen. Klanten ontvangen dan een code die via Xbox Live kan worden geactiveerd, de game wordt dan via Xbox Live gedownload en geïnstalleerd op de gameconsole. De game aankopen voor de PC en de Mac worden aan de Amazon-account geknoopt zodat een game ook in de toekomst nog is te downloaden van de servers van Amazon.

Er gaan inmiddels al een jaar lang geruchten dat Amazon zijn vleugels uit zou gaan slaan en ook in Nederland actief zal worden met een Nederlandse website en met Nederlandse diensten. Tot op heden is deze introductie steeds uitgebleven maar concurrenten als Bol.com en Wehkamp lijken er wel op te rekenen dat die dag nog gaat komen. Of en wanneer Amazon in Nederland van start gaat blijft afwachten. Wel kunnen Nederlanders gewoon bestellen bij Amazon.co.uk en krijgen dan in veel gevallen wel binnen één werkdag hun producten geleverd.