Amazon vertaalt Duitse website naar het Nederlands

Het is al lange tijd zo dat Nederlanders via Amazon.de bestellingen kunnen plaatsen bij de grote webwinkel. Nu is er echter ook Nederlandse navigatie mogelijk op de Duitse website en volgt een Nederlandse klantenservice, die ondersteuning kan bieden via telefoon en e-mail.

Met de vertaling zet Amazon een nieuwe stap richting de Nederlandse markt, maar is er nog altijd geen totale toewijding aan de verovering van ons land. Het bedrijf heeft nu enkel miljoenen productnamen vertaald en zal de komende tijd ook pagina’s en functies in het Nederlands aan gaan bieden.

Daarmee begint Amazon op een andere manier aan de invasie van de markt dan experts lange tijd verwacht hadden. In plaats van voluit te gaan, begon het enkele jaren geleden met Amazon.nl, waar het enkel ebooks aanbood. Daarna maakte het bedrijf het mogelijk voor Nederlandse consumenten om in de Duitse webwinkel producten aan te schaffen.

Het vertalen van productpagina’s maakt de overgang voor Amazon.nl naar een volwaardige concurrent van webwinkels als Bol.com en Coolblue wel een stuk makkelijker. De verwachting van velen is dat Amazon in de loop van volgend jaar een distributiecentrum vestigt in Nederland. Kenners gaan uit van een vestiging in de buurt van de Duitse grens, omdat men langs de grens meer magazijnen aan het openen is. Zo opende Amazon de afgelopen tijd al distributiecentra in Winsen in Nedersaksen en komen er locaties in Bremen en Hannover.

Bron:Emerce