Reizigers willen niet alleen in de trein, maar ook in de bus kunnen beschikken over draadloos internet. Uit een vragenronde van Sp!ts bij verschillende vervoersmaatschappijen blijkt dat veel vervoerders hun bussen daar ook gereed voor maken.

"Wij merken dat mensen ervan uit gaan dat ze overal ontvangst hebben. Er wordt ook in de bus druk op schermen van tablets en telefoons gekeken, dat is duidelijk," meldt een woordvoerder van vervoerder Connexxion. Concurrent Arriva is eensgezind: "Omdat er steeds meer lijnen met WiFi verschijnen, zullen reizigers het voor de bus ook als standaard gaan beschouwen," zegt een woordvoerster van het bedrijf.

Arriva begon eerder dit jaar met de uitrol van WiFi in bussen in Zuid-Holland, Connexxion is bezig met de uitrol van gratis draadloos internet in bussen die dienst doen in Eindhoven. In Friesland rijden er al dertien bussen met WiFi aan boord. RET is bezig met de uitrol van WiFi in Rotterdamse bussen, Syntus rustte al 151 bussen met WiFi uit. Veolia wacht nog op de uitkomst van een onderzoek met diens treinen voordat WiFi ook in bussen wordt aangelegd.