1 min

Apple heeft zijn speciale afdeling voor ontwikkelaars weer volledig online gezet. Sommige diensten hebben gedurende een maand niet volledig gefunctioneerd en daarom verlengt Apple het lidmaatschap van ontwikkelaars een maand als compensatie.

De ontwikkelaarssite werd door Apple op 18 juli offline gehaald, nadat bleek dat er verschillende kwetsbaarheden in zaten. Apple nam het zekere voor het onzekere, maar benadeelde ontwikkelaars daar wel bij, omdat zij geen gebruik konden maken van de diensten van het bedrijf uit Cupertino.

De timing van dit alles was niet praktisch; Apple werkt hard aan de lancering van iOS 7 en Mac OS X 10.9 Mavericks. Dat betekent dat ontwikkelaars hun software ook klaar moeten maken voor deze nieuwe software. Door de onbeschikbaarheid liepen zij hierbij ongetwijfeld averij op.

De website werd enige tijd later deels hersteld, maar sommige diensten bleven tot afgelopen weekend nog onbruikbaar. Inmiddels zijn alle overige diensten ook weer beschikbaar. Als tegemoetkoming krijgen ontwikkelaars een maand extra lidmaatschap. Voor een lidmaatschap voor ontwikkeling voor iOS of Mac Os X betalen ontwikkelaars 80 euro per jaar. Ontwikkeling voor Safari is gratis.