Het ontwikkelen van software voor iOS en Mac OS X is een stukje duurder geworden. Apple heeft de prijzen van zijn ontwikkelprogramma’s verhoogt met 20 euro. Ontwikkelaars betalen vanaf 1 januari 99 euro per jaar om gebruik te kunnen maken van de ontwikkelprogramma’s, voorheen hanteerde Apple een prijs van 79 euro.

Apple heeft de prijsverhoging stilletjes doorgevoerd en de exacte reden van de prijsverhoging is dan ook onduidelijk. Het meest voor de hand liggende antwoord is een koerscorrectie, de euro heeft redelijk wat aan waarde in moeten leveren ten opzichte van de dollar. Het ontwikkelprogramma kost in de Verenigde Staten nog steeds hetzelfde, namelijk 99 dollar. Omgerekend komt dat uit op zo’n 82 euro.

Elke ontwikkelaar die applicaties ontwikkeld voor iOS of Mac OS X moet deelnemen aan dit programma, anders is het onmogelijk om applicaties toe te voegen aan de App Store of om bestaande applicaties van updates te voorzien. Daarnaast hebben geregistreerde ontwikkelaars toegang tot technische ondersteuning en nog niet uitgebrachte software.