1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Eerder deze week maakte Microsoft bekend dat de Xbox One pas in 2014 in België en Nederland zal worden uitgebracht. Uit een uitgelekt document valt op te maken dat het importeren van een Xbox One geen onoverkomelijke problemen zal opleveren.

Voor sommigen zal het een optie zijn nu de Xbox One is uitgesteld: het importeren van een console, zodat toch gelijk van de nieuwigheden genoten kan worden. Echter, het importeren kan natuurlijk wel een aantal problemen opleveren, bijvoorbeeld vanwege regiocodes. Bij de Xbox One zijn games niet regiogebonden en dat is al een grote overwinning.

Uit een document dat op het forum NeoGAF is gelekt door een betrouwbare bron, blijkt dat het voor Belgen en Nederlanders goed mogelijk is om de spelcomputer uit het buitenland te halen. Als de console wordt ingesteld, zal het echter niet mogelijk zijn om het thuisland te selecteren omdat de spelcomputer hier dan nog niet uit is gebracht. Gebruikers zullen dan moeten kiezen voor een ander land, zoals Duitsland, Frankrijk of Engeland. Het is nog niet duidelijk of de instelling bepaalt in welke taal de interface getoond wordt of dat dit ingesteld kan worden.

Het aankopen van content levert wel problemen op wanneer je gebruik maakt van een creditcard. Deze moet aan een adres zijn gekoppeld en dat is problematisch als dat in een land is waar de Xbox One nog niet is gelanceerd. Dit probleem is echter op te lossen met giftcards uit de winkel.