1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Momenteel hebben verschillende iCloud-diensten van Apple last van een storing. Het gaat in het geval van iCloud onder andere om Photo Stream, Documents in the Cloud en Backup. Volgens Apple heeft minder dan één procent van de gebruikers problemen door de storing. Sinds enige tijd heeft ook de iTunes Store een probleem.

De storing in iCloud is gaande sinds half 7 vanmorgen en volgt op een storing bij Apple ID, waar gebruikers korte tijd geen nieuwe account aan konden maken. Die storing was na een kwartier alweer verholpen. De storing zorgt er volgens Apple mogelijk ook voor dat gebruikers via iMessage geen bijlagen kunnen verzenden en ontvangen.

Sinds 3 uur vanmiddag voegde ook de iTunes Store zich bij het feestje. Volgens de storingspagina van Apple is het percentage gebruikers met problemen aanzienlijk groter. 16,6 procent van de mensen met een Apple ID kunnen hierdoor op dit moment geen aankopen doen in de digitale winkel.

Update (15:49)
De storing met de iTunes Store is inmiddels weer verholpen en heeft volgens Apple ongeveer drie kwartier geduurd. Vooralsnog is er geen einde aan de storingen binnen iCloud en iMessage.

Update (18:06)
Inmiddels geeft Apple aan dat de storing aan de iCloud-diensten eveneens is opgelost. De storing heeft uiteindelijk bijna 11 uur lang aangehouden.