1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple lijkt te kampen met een storing in zijn clouddiensten, maar het bedrijf heeft hier zelf nog geen melding van gemaakt. Toch is het op dit moment onmogelijk om apps te downloaden uit de iOS App Store, de iTunes Store werkt ook niet en het synchroniseren van foto’s tussen verschillende iOS-apparaten is ook onmogelijk.

Volgens de statuspagina van Apple is er geen sprake van een storing, alle diensten zijn mooi groen gekleurd en zouden naar behoren moeten werken. Als we op Twitter kijken zien we echter dat er internationaal meldingen voorbij komen van gebruikers die op dit moment geen apps kunnen downloaden. De storing lijkt dan ook wereldwijd te zijn.

Een andere mogelijkheid is dat Apple onaangekondigd onderhoud aan het doen is aan zijn clouddiensten en het daarom niet markeert als een storing. Dat zou echter niet verstandig zijn omdat het daarmee alleen maar irritatie en verwarring zaait. Hopelijk komt Apple snel met een verklaring naar buiten omtrent de storing, hoe groot deze is en hoelang het nog ongeveer gaat duren.