1 min

4A Games heeft aangekondigd dat het Metro: Last Light ook uit gaat brengen op OS X en Linux.

De games zullen gelanceerd worden in de Mac App Store en op Steam. De versie voor OS X zal op 10 september al verschijnen, terwijl de versie voor Linux later dit jaar uitgebracht wordt.

Steam-gebruikers die de game al hebben gekocht op Windows zullen automatisch toegang krijgen tot de Linux- en OS X-versies van de game. Later zal overigens ook de downloadable content en de season pass voor beide platformen verschijnen.

"De ontwikkeling is in-house gedaan door 4A games en we zijn heel blij met het resultaat. We hopen dat Mac- en Linux-gamers onze inspanningen om het best mogelijke resultaat neer te zetten voor hun machines kunnen waarderen", zo vertelt Oles Shishkovstof, chief technical officer bij 4A Games.

Metro: Last Light is een first-person shooter die zich afspeelt in het metrostelsel van Moskou. Het is het vervolg op Metro 2033 dat in 2010 werd uitgebracht. Toen gebeurde dat nog door het nu failliete THQ, maar nu door Deep Silver. De CEO van Deep Silver, Dr. Klemens Kundratitz, liet tijdens de Gamescon weten dat de ontwikkelaar de serie zal blijven steunen, ondanks dat deze moeite heeft een groot publiek aan te spreken.