Uitgever THQ maakte vandaag meer bekend over de aankomende first-person shooter Metro 2033. Zo werd er onder andere een releasedatum vrijgegeven en informatie over de ‘Limited Edition’ voor de Xbox 360.

Het spel dat zich afspeelt in het post-apocalyptische Moskou zal vanaf 19 maart in de Europese winkels liggen voor de Xbox 360 en de pc. Voor de Xbox 360 zal er dus een speciale uitvoering te krijgen zijn. Pc-spelers kunnen ook extra’s krijgen door het spel te pre-orderen, daarover wordt binnenkort meer bekend gemaakt.

De ‘Limited Edition’ zal naast het spel ook vier kaarten met artwork bevatten en een optie om ingame een shotgun te verkrijgen. De speciale uitvoering zal bij enkele retailers al te pre-orderen zijn voor de normale prijs. Bij een aantal retailers krijg je bij zo’n pre-order een item voor je Xbox 360-avatar. Bij bepaalde retailers een gasmasker en bij andere weer een aansteker en een Metro 2033-kaart. Het geweer dat je krijgt door het aanschaffen van de speciale editie zal een ‘heavy automatic shotgun’ zijn. Je kan het geweer halverwege het spel ophalen bij het ‘Armoury Station’.