1 min

4A Games heeft aangegeven dat Nintendo’s Wii U geen Metro: Last Light-port zal krijgen. In eerste instantie was het de bedoeling dat de console juist wel voorzien zou worden van de game, maar de ontwikkelaars krabbelen nu terug: ze vinden de processor van de Wii U veel te zwak.

De ontwikkelaars waren van plan om Metro: Last Light naar Nintendo’s nieuwe console te porten, maar toen bleek wat voor processor er in de console zat, besloot men dit toch niet te doen. Ondanks dat de Wii U de grafische kracht van de Xbox 360 en PlayStation 3 kan evenaren, is de processor een groot struikelblok voor ontwikkelaars, zo meldt Oles Shishkovtsov van 4A Games. De exacte woorden van Shishkovtsov zijn als volgt: "De Wii U heeft een afschuwelijk trage processor".

Shishkovtsov vertelt dat 4A Games een eerste blik op de hardware mocht werpen en destijds dacht dat het allemaal zou moeten kunnen, maar dat de tijd en moeite die hierin gestoken moest worden hoogstwaarschijnlijk niet verantwoord zou zijn.

Nintendo houdt angstvallig stil wat voor hardware er precies in de Wii U zit, maar iFixit concludeerde dat de hardware minder goed is dan wat zich in de Xbox 360 en PlayStation 3 bevindt.

De ontvangst van de Wii U door de pers is momenteel wisselend. Sommige games van derden zien er beduidend minder goed uit, terwijl er ook games zijn waarbij een grafisch verschil ten opzichte van de Xbox 360 en PlayStation 3 nauwelijks merkbaar is.