1 min

Tags in dit artikel

, , ,

The Wall Street Journal meldt dat de PlayStation 4 de mogelijkheid krijgt om PlayStation 3-games via de clouddienst Gaikai te streamen.

Naar verwachting zal de streamingtechnologie aanstaande woensdag samen met de PlayStation 4 onthuld worden op het persevenement dat Sony eerder aankondigde.

Sony zal Gaikai, de clouddienst die het in juni vorig jaar overnam, niet gaan gebruiken om ook nieuwe games af te leveren. Die zullen gewoon nog op een disk in de winkel verschijnen. Waarschijnlijk is dat het geval omdat de dienst games op een resolutie van maximaal 720p kan streamen.

Waar sommige eerdere generaties van de PlayStation gewoon nog backwards compatibility boden, is het de verwachting dat de volgende PlayStation AMD x86-chips gaat gebruiken, waardoor backwards compatibility helemaal niet meer mogelijk is. Gaikai kan daar dan een goede oplossing voor zijn.

Mochten de geruchten waar zijn, dan is het mogelijk dat de PS3-games niet alleen naar PlayStation 4 gestreamd worden, maar ook naar andere, met het internet verbonden apparaten, zoals naar bijvoorbeeld de PlayStation Vita of tablets en mobiele telefoons.

Dit is niet het eerste gerucht dat over de PlayStation 4 is verschenen. Eerder dook al een mogelijk nieuwe controller op, evenals de prijs van de nieuwe console, die waarschijnlijk rond de 400 dollar komt te liggen.