GTA V is de duurste videogame ooit

Iets meer dan een week moeten we nog wachten op de grote dag: GTA V komt uit. Rockstar Games zet alles op alles om een groot commercieel succes te maken van de vijfde telg in de computerspellenreeks. Om dit voor elkaar te krijgen hebben de makers ruim 200 miljoen euro in het project gestopt.

Hiermee vestigt Rockstar Games een nieuw record binnen de industrie. Met net iets meer dan 200 miljoen euro budget voor de productie en marketingkosten gaat de ontwikkelstudio ruim over het vorige record van oud titelhouder Star Wars: The Old Republic heen. Voor de productie en marketing van dit spel bleef de meter op 150 miljoen euro steken.

GTA V gaat zich afspelen in een stad die losjes gebaseerd op de op Amerikaanse stad Los Angeles. In deze stad krijgt de speler de mogelijkheid om zich schuldig te maken aan allerlei illegale praktijken. Zo is het mogelijk om voertuigen te stelen (variërend van auto tot vliegtuig en van fiets tot speedboat), willekeurige burgers te kiezen om af te slaan en banken te beroven.

De reden waarom het maken van dit spel zo duur was, is de vrijheid die de ontwikkelaars aan de spelers geven. Behalve de verhaallijn is het voor de speler mogelijk om zich urenlang bezig te houden met de meest uiteenlopende activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan handelen op de beurs, het verkopen van huizen of het beoefenen van een sport naar keuze, zoals tennis, yoga, paragliden, golfen, etcetera.

GTA V wordt gelanceerd op 17 september en zal naar verwachting het eerste jaar alleen al 25 miljoen keer verkocht worden. Dit zou moeten zorgen voor een omzet van 1,2 miljard euro. Hier zal Rockstar Games naar alle waarschijnlijkheid zeer tevreden mee zijn.

Bron:De Volkskrant