Uitgever Take-Two Interactive heeft bekendgemaakt dat in de eerste 24 uur na de lancering van GTA V het spel voor een omzet heeft 800 miljoen dollar heeft gezorgd. Omgerekend komt dit neer op 600 miljoen euro.

Eerder werd al bekend dat GTA V het record van hoogste productie- en marketingbudget had in de videogame-industrie, met een bedrag van 200 miljoen euro. Dit blijkt nu tijdens de eerste 24 uur al ruim terugverdiend te zijn.

Met deze indrukwekkende omzet weet het spel het record voor grootste omzet op de lanceerdatum van Call of Duty: Black Ops II te verbeteren. Dit spel wist op de eerste dag een omzet van iets meer dan 350 miljoen euro te genereren. Ook de Hollywood-recordhouder van grootste omzet in het openingsweekend, Harry Potter and the Deadly Hallows Part 2, is hiermee bijna verdubbeld.

Voor de lancering hadden analisten geschat dat het spel in totaal ongeveer 1 miljard euro zou gaan opbrengen. Nu na de eerste dag daar al 60% van verdiend is zullen deze schattingen bijgesteld moeten worden.