Vandaag liet Sony weten dat het zichzelf ten doel heeft gesteld om voor april van volgend jaar 5 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 te verkopen. Dit is voor het eerst dat Sony openlijk de doelstelling naar buiten brengt omtrent de beoogde verkoopcijfers.

Deze doelstelling van het verkopen van maar liefst 5 miljoen exemplaren van de PS4 vallen binnen het huidige fiscale jaar, welke eindigt op 31 maart. Dit houdt in dat er vanaf de lancering van de PlayStation 4 in Noord-Amerika op 15 november tot en met 31 maart 2014, er maandelijks minimaal één miljoen stuks verkocht dienen te worden.

Ter vergelijking: Sony deed er met de PlayStation 3 destijds zeven maanden over om iets meer dan 4 miljoen exemplaren te verkopen. Microsoft had in 2006 een geheel kalenderjaar nodig om de eerste 5 miljoen exemplaren van de Xbox 360 te verkopen.

Het mag duidelijk zijn dat Sony hoge verwachtingen heeft omtrent de verkoop en populariteit van de PlayStation 4. Ironisch genoeg wacht Sony nog met het uitbrengen van de nieuwe gameconsole in het thuisland Japan tot 22 februari, ditmaal is Noord-Amerika eerst aan de beurt op 15 november, gevolgd door een groot deel van Europa op 29 november.