Al snel na het beschikbaar stellen van GTA Online bleken de servers van Rockstar Games niet opgewassen tegen de stormloop van gamers. In een blog geeft Rockstar aan dat er hard gewerkt wordt om toch zoveel mogelijk spelers te laten genieten van de online versie van Grand Theft Auto.

Het viel te verwachten dat de servers die GTA Online draaiende zouden moeten houden het zwaar zouden krijgen met het grote aantal verzoeken van spelers om zich in de online wereld van GTA V (review) te wagen.

Door middel van een blog op de website van Rockstar Games worden de spelers op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen omtrent de bereikbaarheid van GTA Online. Op deze blog van Rockstar Games wordt duidelijk dat er achter de schermen hard gewerkt wordt om GTA Online draaiende te houden. In een schema is weergegeven welke problemen online spelers ervaren en in hoeverre deze al dan niet kunnen worden opgelost.

De meeste problemen die binnenkomen hebben te maken met het geen verbinding kunnen krijgen met de servers. Sommige spelers die wel verbinding krijgen, komen echter niet door de eerste instructie-opdracht. Een oplossing hiervoor is de eerder uitgebrachte update, waardoor GTA Online te spelen is, te verwijderen en opnieuw te downloaden en installeren. Rockstar heeft waarschijnlijk uit voorzorg de mogelijk om met echt geld te betalen nog uitgeschakeld.