Rockstar Games heeft een update uitgebracht die ervoor moet zorgen dat spelers niet meer hun opgeslagen personage kwijtraken. De update is vanaf vandaag beschikbaar voor de PlayStation 3. De update voor de Xbox 360 zal naar verwachting morgen worden uitgebracht.

Volgens de website van Rockstar zou het probleem met het kwijtraken van je personage opgelost moeten zijn. Eerder waren er veel klachten van spelers die aangaven de voortgang in de online-variant van GTA V (review) kwijtgeraakt te zijn, nadat er geen verbinding meer gemaakt kon worden met de cloudserver van Rockstar.

De enige manier waarop je je personage nog kwijt zou kunnen raken is volgens Rockstar wanneer je een auto in het spel koopt en het spel geen verbinding kan maken met de server. Ook hiervoor gaat Rockstar op korte termijn een update uitbrengen.

Behalve het probleem met het verliezen van je personage heeft Rockstar nog een aantal andere oplossingen voor:

  • een probleem waarbij het spel oneindig blijft hangen op een laadscherm of de sky cams. Ook het probleem dat spelers de interface missen tussen missies is opgelost;
  • een probleem waarbij sommige missies niet opnieuw gespeeld konden worden met de replay-optie;
  • een probleem waarbij spelers vast kwamen te zitten in de garage wanneer ze een Sanchez-motor overspoten;
  • een probleem waarbij de speler vast kwam te zitten in Los Santos Customs tijdens de online tutorial;
  • een probleem waarbij spelers geweren en kogels kwijtraakten;
  • een probleem waarbij de race eerder was afgelopen omdat spelers te ver naar voren spawnde;
  • een probleem waarbij online sessies niet voorbij de lobby kwamen;
  • een probleem waarbij er netwerkfouten ontstonden tijdens het joinen van een potje Last Team Standing via ‘Quick Job’.

Daarnaast belooft Rockstar meer informatie te geven wanneer een speler een tijdelijk personage dient te gebruiken en zijn de geldboetes in een één tegen één potje aangepast.

Op de website geeft Rockstar ook nog enkele tips mee om ervoor te zorgen dat spelers niet weer een personage kwijtraken. Zo wordt er door Rockstar aangeraden om altijd handmatig het spel op te slaan voordat je het afsluit. Dit kan gedaan worden door vanuit het menu de singleplayer op te starten. Ook wordt aangeraden om niet retry te kiezen of een tijdelijk personage aan te maken als de melding "Rockstar Cloud Servers are Unavailable" in beeld verschijnt.

Sinds de lancering van GTA Online is het spel populair, maar door veel problemen met de servers en andere problemen raken veel spelers gefrustreerd.