In een persbericht verspreid door Microsoft is onder andere een prijsverlaging aangekondigd voor gebruikers met een Enterprise Agreement van de clouddienst Windows Azure.

De aangekondigde prijsverlaging zal ingaan per 1 november en zal gecombineerd worden met enkele andere aanpassingen aan de clouddienst. Zo zal het gebruik van de clouddienst bijvoorbeeld worden uitgebreid met snelle privé verbindingen binnen de cloud.

Het Windows Azure-platform wordt voornamelijk gebruikt door ontwikkelaars. Eerder dit jaar werd Azure aangevuld met de mogelijkheid tot het ontwikkelen van mobiele applicaties. Hierbij wordt gebruikgemaakt van het internet of een bedrijfsnetwerk en bestaat er dus minder afhankelijkheid van fysieke locaties.

Microsoft kondigt tegelijkertijd een nieuwe versie van Windows Intune aan, die op 18 oktober beschikbaar zal zijn. Hiermee kunnen samen met de System Center Configuration Manager bepaalde applicaties en data op een beveiligde manier toegankelijk worden gemaakt voor werknemers.

Ook zal op dezelfde datum Windows Server 2012 R2 en System Center 2012 R2 gelanceerd worden. Hiermee kunnen datacenters worden gecreëerd, waarbij hoge kwaliteit opslag tegen lagere kosten wordt beloofd. Windows Azure kan vervolgens bovenop beide systemen draaien.

Vermoedelijk zal de prijsdaling, waarbij geen exacte bedragen worden genoemd, te maken hebben met een kleine prijzenoorlog tussen Microsoft en Amazon. Amazon verlaagde in april de prijzen van de S3-dienst.